Pe Champs-Élysées, un Crăciun iluminat, dar cu sobrietate

Odată cu venirea iernii și a sărbătorilor Crăciunului,  Champs-Élysées, cel mai cunoscut bulevard din Hexagon, trebuie să treacă la sobrietate energetică a decis un comitet special, relatează presa franceză.

Asta înseamnă reducerea iluminatului și în timpul sărbătorilor. Pentru a evita penuria de electricitate în această iarnă, consecință a războiului din Ucraina, Champs-Élysées trebuie să fie solidar și să participe la eforturile cerute francezilor, se arată într-un comunicat al comitetului.

Astfel, instalațiile iluminare de Crăciun vor  fi întrerupte în fiecare seară începând cu ora 23,45, față de ora 2,00 în anii precedenți, și vor fi scoase la data de 2 ianuarie, cu o săptămână mai devreme. Singurele excepții prevăzute de acest comitet sunt în datele de 24 și 31 decembrie. Pe măsură ce se apropie sărbătorile  sfârșitului de an, această măsură va permite, potrivit Comitetului Champs-Élysées, o reducere cu 44% a consumului de energie.

Și asta nu este totul. Comercianții trebuie să fie și ei solidari și li se recomandă să stingă becurile în vitrine și ecranele mai devreme ca de obicei.

Astfel, vitrinele magazinelor de pe  Champs-Élysées vor fi în întuneric de la ora 22,00 până a doua zi la ora 7,00. Singura excepție vizează cinematografele și restaurantele de pe Champs-Élysées cu activitate nocturnă, comitetul cerând ca, îndată ce se închid, să se stingă luminile.

Pentru a face față creșterii costurilor la energie din cauza războiului din Ucraina, Primăria Parisului a anunțat deja un plan de sobrietate energetică, inclusiv întreruperea iluminatului clădirilor publice începând cu ora 22,00 și a Turnului Eiffel de la ora 23,45, în loc de 1,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...