Pe Wall Street: Prima femeie care va conduce o mare bancă americană

Jane Fraser – în prezent preşedinte al Citi şi CEO Global Consumer Banking – va prelua din februarie 2021 conducerea executivă a Citigroup.

Citigroup devine astfel prima mare bancă de pe Wall Street care va avea o femeie în funcţia de director general. Jane Fraser îl va înlocui pe Michael Corbat, care a decis să se retragă după 37 de ani în cadrul Citi (inclusiv opt ani în funcția de CEO), potrivit Financial Times.

Succesiune rezolvată din 2019

Michael Corbat preluase conducerea Citibank în 2012, după ce anterior a fost director în cadrului grupului pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, el lucrând în cadrul Citigroup aproape patru decenii. Succesiunea a fost în mare măsură rezolvată anul trecut, odată cu numirea lui Jane Fraser în funcţia de preşedinte, care, spun surse din interior, prevestea numirea ei în cele din urmă ca director general. Fost partener la McKinsey, Jane Fraser este una dintre cele mai importante femei care lucrează în sectorul bancar american, după ce a petrecut 16 ani la Citigroup.

„Desigur, întotdeauna sunt multe de făcut şi cred că momentul este adecvat pentru ca succesorul meu să conducă Citi spre următorul stadiu de progres”, a declarat Corbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...