Percheziții la cea mai performantă Regională a CNAIR

Dacă muncești și ai rezultate, deranjezi. Cel puțin asta pare să pățească directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Pentru că nu s-a conformat  „sugestiilor” să o lase mai moale, venite din partea unor „colegi”, Bogdan Bratu s-a trezit cu tot felul de plângeri din partea acestora.

Ca rezultat,  procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează astăzi trei percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj. Dosarul penal instrumentat de aceștia vizează posibile fapte de înșelăciune.

Aceste acuzații trebuie să fie și demonstrate însă, iar ca atare, până la prezentarea unor dovezi concrete care să duca la o condamnare definitivă, Directorul Regional, Bogdan Bratu, beneficiază de prezumția de nevinovăție, ca oricare alt cetățean al României.

Rămâne să vedem dacă autoritățile își vor îndrepta atenția și spre alți directori regionali sau din CNAIR central despre care există inclusiv informații privind   fapte de delapidare și de abuz.

Comunicatul Poliției Române

„În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează trei percheziții domiciliare, în județele Giurgiu și Dolj.

Acțiunea vizează o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Persoana în cauză ar fi indus și menținut în eroare instituția, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate, care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce va fi administrat în cauză.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul I.G.P.R., pentru continuarea cercetărilor”, arată IGPR într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...