Personalul medical din centrele de vaccinare nu și-a mai primit banii de două luni

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul colonel Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că medicii din centrele de vaccinare nu și-au mai primit banii pentru serviciile prestate de două luni.

„Sunt semnale pe care şi eu le-am primit şi le primesc în şedinţele cu judeţele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se aşteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăţi. La debutul etapei a treia e important să se deschidă şi alte centre de vaccinare şi sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit şi că nu mai e o dorinţă atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remuneraţi ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilităţi suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilităţi e mai scăzut”, a transmis dr. Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai explicat că instituția care trebuie să asigure remunerarea medicilor din centrele de vaccinare este Ministerul Sănătății.

„Am vorbit de mai multe ori şi am prezentat această situaţie care îmi e adusă la cunoştinţă din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă aşteptăm. Toată lumea aşteaptă să îşi primească plata, aşa cum este firesc. Din ce ştiu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a conchis Valeriu Gheorghiţă.

Citește și:


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...