Personalul medical din centrele de vaccinare nu și-a mai primit banii de două luni

Publicat: 15 mart. 2021, 19:30, de Andreea Borcilă, în Sănătate , ? cititori
Personalul medical din centrele de vaccinare nu și-a mai primit banii de două luni

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul colonel Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că medicii din centrele de vaccinare nu și-au mai primit banii pentru serviciile prestate de două luni.

„Sunt semnale pe care şi eu le-am primit şi le primesc în şedinţele cu judeţele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se aşteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăţi. La debutul etapei a treia e important să se deschidă şi alte centre de vaccinare şi sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit şi că nu mai e o dorinţă atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remuneraţi ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilităţi suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilităţi e mai scăzut”, a transmis dr. Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai explicat că instituția care trebuie să asigure remunerarea medicilor din centrele de vaccinare este Ministerul Sănătății.

„Am vorbit de mai multe ori şi am prezentat această situaţie care îmi e adusă la cunoştinţă din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă aşteptăm. Toată lumea aşteaptă să îşi primească plata, aşa cum este firesc. Din ce ştiu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a conchis Valeriu Gheorghiţă.

Citește și: