Pfizer: A început producția serului destinat variantei Omicron

Patronul laboratorului Pfizer a anunțat, luni, că o versiune a vaccinului contra Covid-19 adaptat variantei Omicron va fi gata în luna martie, în timp ce Moderna vorbește despre un vaccin similar în această toamnă.

Nu știu dacă va fi nevoie, nu știu nici cum va fi utilizat dar noi vom fi pregătiți. Uzina a început deja producția, a declarat Albert Bourla pe canalul american CNBC.

El a informat, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, că uzina a început deja să lucreze la o nouă versiune a vaccinului care vizează direct varianta Omicron.

Sperăm să putem să venim cu un produs care va proteja mult mai bine împotriva infecțiilor în special, deoarece protecția contra spitalizărilor și cazurilor severe este destul de rezonabilă cu vaccinurile actuale dacă ați avut a treia doza, a explicat, luni, Albert Bourla.

Trebuie totuși efectuate studii în continuare pentru a ști dacă o a patra doză este necesară, a adăugat acesta.

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, la rândul său, a anunțat că laboratorul său lucrează la doza de rapel pentru această toamnă, destinat variantei Omicron, care ar trebui să intre în curând în test clinic.

În prezent, discutăm cu responsabili sanitari din lumea întreagă pentru a decide care credem că este cea mai bună strategie pentru un potențial rapel în toamna 2022, a declarat acesta la CNBC. ”Credem că el va conține Omicron, dar ar putea, de asemenea, să includă și alte elemente”, a mai precizat acesta.

Trebuie să fim atenți și să păstrăm un avans în fața virusului și să nu rămânem în urma lui, a subliniat patronul Moderna.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole