Piedone: Să fie clar! Nu îl susțin pe Mircea Geoană

Publicat: 15 iun. 2024, 21:38, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone: Să fie clar! Nu îl susțin pe Mircea Geoană
sursa: google

În cadrul unei ședințe recente a Biroului Executiv Central al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Grațiela Gavrilescu a primit mandat pentru a negocia alianțe în vederea alegerilor prezidențiale și parlamentare. În spațiul public au circulat informații conform cărora PUSL ar fi în discuții cu Mircea Geoană pentru a-l susține la alegerile prezidențiale. 

Cristian Popescu Piedone a clarificat pentru Ziarul Puterea că nu au existat discuții în acest sens.

„Să fie clar! Nu a existat nicio ședință a conducerii PUSL și prin urmare nicio decizie privind susținerea la prezidențiale a domnului Mircea Geoană. PUSL va analiza ofertele electorale prezidențiale care vor veni în viitor și va decide pe cine susține”, a declarat Piedone.

Președintele Biroului Executiv al PUSL, Grațiela Gavrilescu, a confirmat stiripesurse.ro că a fost mandatată pentru a începe negocieri pentru alianțe electorale.

„S-a votat în Biroul Executiv Central împuternicirea mea, ca și președinte al Biroului Executiv, să pot să încep negocieri în vederea unor alianțe pentru prezidențiale și pentru parlamentare”, a explicat Gavrilescu.

De cealaltă parte, Mircea Geoană a declarat că, deși nu exclude o susținere largă din partea partidelor politice, el consideră că anul 2024 va fi anul independenților.

„Eu nu exclud și nu îndepărtez o susținere cât mai largă pentru candidatura mea independentă la prezidențiale, dar nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forțe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă”, a afirmat Geoană.

El a subliniat că anul 2024 va fi, în opinia sa, „anul independenților”, făcând referire la succesul acestora la alegerile locale și europarlamentare.