Premieră în Europa: Prima casă alimentată cu hidrogen, construită în Italia

Cercetătorii de la Universitatea Sannio, din sudul Italiei, împreună cu un consorțiu de organisme de cercetare și companii private au construit prima casă din Europa alimentată cu pile de combustie cu hidrogen, transmite Euronews.

„În ultimul timp, ne-am concentrat pe problema emisiilor de CO2 în mediu și am lucrat la ideea de a folosi hidrogenul pentru a face din această casă un sistem complet autosuficient”, a declarat pentru Euronews decanul Universității din Sannio, Gerardo Canfora.

Clădirea se află în Benevento.

Potrivit echipei de la Universitatea din Sannio, pilele de combustibie alimentate integral cu hidrogen generează electricitatea și încălzirea necesare clădirii.

În plus, produce energie regenerabilă din surse solare și geotermale, fiind considerată o ”clădire cu emisii zero”.

Într-un recent discurs privind starea Uniunii, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat crearea Băncii Europene de Hidrogen cu intenții de a investi până la 3 miliarde de euro în tehnologia hidrogenului.

„Cel mai probabil această bancă de hidrogen va fi necesară pentru a umple golul dintre producția de energie din combustibili fosili și producția de energie electrică prin utilizarea hidrogenului, care este un factor ce nu provoacă poluare”, a declarat președintele STRESS (centru de cercetare tehnologică pentru construcții durabile) Ennio Rubino pentru Euronews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...