Premieră în România: CNAIR montează parapete rutiere pe rulouri pe DN6, pentru reducerea riscului de accidente

În această perioadă, Direcția Regională de Drumuri și Poduri București montează parapete rutiere pe rulouri, pe DN 6 între km 32+088 – km 32+400,  la Ghimpați, pentru limitarea accidentelor rutiere.

Potrivit reprezentanților CNAIR, parapetele speciale pe rulouri sunt montate în zona în care se întâmplă frecvent accidente de circulație, fiind o soluție nouă în Europa; România este prima țară europeană  care experimentează această soluție, folosită până acum în Coreea și Australia.

”Parapetul pe rulouri este un sistem de protecţie inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacităţii acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor”, precizează reprezentanții CNAIR.

Conform instituţiei, vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecţie sunt redirecţionate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeţei carosabile.

  1. Cat vor rezista fara a fi furate ? Pana cand romanul le va gasi vreo intrebuintare !P.S Poate ar fi indicat ca la unele componente instalate pe arterele rutiere sa fie ,,incluse ,,cipuri(tot e la moda)pentru a fi indentificata locatia in caz ca sunt furate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...