Premierul și vicepremierul laudă modul de intervenție de la Institutul „Matei Balş”. Patru persoane au decedat în urma incendiului

Publicat: 29 ian. 2021, 11:34, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
Premierul și vicepremierul laudă modul de intervenție de la Institutul „Matei Balş”. Patru persoane au decedat în urma incendiului

În urma incendiului care a avut loc, vineri dimineață, la Institutul „Matei Balş” din București patru persoane au decedat. Premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna sunt mulțumiți de modul în care s-a intervenit

Premierul Florin Cîţu spune că de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă.

„În aceasta dimineaţă o tragedie a lovit Bucureştiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate”, a transmis, vineri, premierul Florin Cîţu. 

Acesta a explicat că din primul moment a fost activat Planul Roşu şi s-au luat măsuri pentru ca ”ca situaţia să fie stabilizată rapid”. 

„În acelaşi timp au fost identificate locuri în alte spitale din Bucureşti unde au fost transferaţi imediat mai mulţi pacienţi. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiţii sigure.  Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă. Despre cauze şi responsabili discutăm după ce avem toate informaţiile”, a mai afirmat premierul. 

Reacția vicepremierului

Vicerpremierul Dan Barna a spus după incendiul de la „Matei Balș” în care și-au pierdut viața patru persoane că „pare că învățăm de la o tragedie la alta”.

„În primul rând, vreau să transmit condoleanțe și solidaritate familiilor afectate de această tragedie, de această nouă dramă, care se întâmplă la un spital din România. Așteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spațiul public și evit să fac orice speculații, tocmai pentru a avea din partea autorităților responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. E totuși de remarcat promptitudinea și viteza reacției, faptul că toate cele 102 persoane din pavilionul respectiv, din clădirea aceea, au fost mutate, 44 sunt deja în alte spitale. Adică pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reușim să le și evităm, dar reacția echipelor de intervenție a fost și tehnic și cantitativ, aș spune, una mulțumitoare(…)Nu știu încă exact cauza accidentului din această dimineață, însă e foarte clar că trebuie măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zone în care se utilizează oxigen, în zone din spital cu risc de incendiu, pentru că orice ”lasă că merge și așa”, orice neglijență, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieți omenești, ceea ce este singura dramă care nu mai poate fi reparată. E o tragedie, regret și sunt alături de familiile afectate”, a declarat Barna, la RFI.

Reamintim că în luna noiembrie a anului trecut un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Un urma tragediei zece pacienți au decedat și șapte persoane, inclusiv un medic, au ajuns în stare gravă.

Citește și