Premiul Masca de Aur din Rusia nu a fost acordat anul acesta. Refuzul laureatului

Premiul Masca de Aur, pentru cea mai bună regie de teatru şi operă din Rusia, nu a fost acordat anul acesta, din cauza refuzului laureatului de a accepta premiul.

Decizia de a nu acorda anul acesta Premiul Masca de Aur pentru cea mai bună regie de teatru şi operă din Rusia se datoreaza faptului ca regizorul Claus Guth, desemnat de membrii juriului, a decis sa refuze premiul, a declarat Maria Reviakina, directorul general al premiilor Masca de Aur, pentru Interfax.

Juriul a votat și l-a ales pe regizorul Claus Guth (”Salome”), dar ieri, la ora 23:30, a sosit o scrisoare adresată direcției Teatrului Balșoi, în care se afirma că, în cazul în care i se va acorda premiul, acesta nu îl va putea primi în situația actuală”, a spus Reviakina, comentând decizia de a nu acorda premiul din acest an.

Când au aflat organizatorii

După cum a clarificat Serviciul de presă al galei de premiere, pe canalul oficial de Telegram, votul secret, în care au fost stabiliți câștigătorii, a avut loc în după-amiaza zilei de 19 aprilie. Organizatorii au aflat de decizia lui Claus Guth după încheierea votului. ”Conform regulamentului privind acordarea premiilor, rezultatele votului juriului nu pot fi modificate, dar este imposibil să nu se țină seama de decizia lui Claus Guth. Prin urmare, premiul la nominalizarea pentru cea mai bună lucrare regizorală din operă nu a fost acordat”, s-a precizat într-un comunicat.

Ceremonia de decernare a premiilor Masca de Aur a avut loc miercuri după-amiază, în format online. Premiul Masca de Aur a fost înființat, în 1993, de Uniunea Oamenilor de Teatru din Federația Rusă, ca un premiu profesional pentru cele mai bune lucrări ale stagiului în toate genurile de artă teatrală (dramă, operă, balet, dans modern, operetă/muzical, teatru de păpuși). Festivalul este susținut de Fondul de granturi prezidențiale, Ministerul Culturii al Federației Ruse și de Guvernul de la Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...