Preşedintele Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti le-a cerut autorităţilor măsuri împotriva caniculei

Preşedintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, Toni Greblă, le-a solicitat reprezentanţilor primăriilor din Capitală şi Apa Nova să activeze punctele de prim ajutor, să asigure funcţionarea sistemelor centralizate de distribuire a apei potabile şi să ia măsuri de prevenire a producerii incendiilor, îndeosebi a celor de vegetaţie, în contextul caniculei.

„Având în vedere actualizarea avertizării meteorologice emisă astăzi (…) de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru următoarele zile, când va fi înregistrat disconfort termic ridicat, care poate fi urmat de instabilitate atmosferică temporar accentuată, prefectul Toni Greblă a solicitat Primăriilor de la nivelul Municipiului Bucureşti şi companiei Apa Nova să ia măsuri pentru diminuarea disconfortului cetăţenilor şi pentru prevenirea apariţiei unor factori de risc ce pot afecta starea de normalitate a vieţii social-economice a Capitalei”, potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, transmis, vineri, AGERPRES.

De asemenea, a fost solicitată utilizarea panourilor de afişaj cu recomandări privind măsurile preventive care trebuie luate de populaţie pentru a se proteja pe durata caniculei, dar şi informarea organizatorilor de evenimente sportive, culturale şi comerciale cu privire la durata şi intensitatea perioadei cu temperaturi extreme.

Totodată, prefectul Capitalei a cerut reprezentanţilor Apa Nova să asigure alimentarea continuă cu apă potabilă a cişmelelor de pe raza Municipiului Bucureşti şi a marilor consumatori industriali, dar şi supravegherea permanentă a calităţii apei potabile din surse şi din reţeaua de distribuţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...