Prețurile biletelor vor crește la o cunoscută companie aeriană. Noile tarife

Publicat: 25 iun. 2024, 18:02, de Cristina Cohuț, în LIFESTYLE , ? cititori
Prețurile biletelor vor crește la o cunoscută companie aeriană. Noile tarife

Compania Lufthansa a anunțat o creștere a prețurilor biletelor, menită să îndeplinească cerințele de mediu. Prețurile vor crește cu până la 72 de euro pentru un bilet.

Lufthansa va aplica aceste creșteri pentru toate zborurile cu plecare din țările UE, Marea Britanie, Norvegia și Elveția. Scumpirile vor varia între 1 euro și 72 de euro, conform anunțului făcut marți de companie, citat de Reuters.

Motivul din spatele deciziei

Compania aeriană Lufthansa a anunțat că va introduce o suprataxă pentru a „acoperi o parte din costurile suplimentare în continuă creștere provocate de cerințele de mediu”

Printre aceste costuri se numără combustibilul durabil pentru aviație (SAF), fabricat din materiale bio, considerat esențial pentru a face zborurile mai sustenabile.

Uniunea Europeană a adoptat reguli care impun avioanelor ce pleacă de pe aeroporturile statelor membre să folosească o cantitate tot mai mare de SAF. Lufthansa a adăugat că nu va putea suporta singură costurile suplimentare impuse de noile reglementări în următorii ani.

Prețurile biletelor de avion au crescut deja semnificativ după sfârșitul pandemiei de COVID-19, pe măsură ce cererea pentru călătorii a crescut vertiginos, iar oferta nu a reușit să țină pasul.

Companiile aeriene au avertizat de mult timp că reglementările care le obligă să utilizeze combustibil sustenabil, care este mai scump, vor duce inevitabil la creșterea costurilor.

Agenția Reuters reamintește că UE a adoptat reguli care impun trecerea graduală la folosirea unor procente tot mai mari de biocombustibil pentru zborurile ce decolează de pe aeroporturile țărilor membre.

Air France-KLM a devenit, în ianuarie 2022, prima companie aeriană din Europa care a introdus o taxă de mediu în prețul biletelor de avion. La acel moment, taxa era de 4 euro pentru clasa „Economy” și 12 euro pentru clasa „Business”. Air France-KLM a înregistrat un profit record în primul an după implementarea acestei măsuri.

Carsten Spohr, CEO-ul Lufthansa, a declarat anul trecut că obiectivele adoptate de UE vor fi dificil de atins și a sugerat că toate cheltuielile vor fi trecute în contul pasagerilor.