Prezența la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale din R. Moldova, cu 15% mai mare decât în primul tur. Buletinele de vot riscă să se termine în diaspora

Prezența la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale din R. Moldova până la ora 15.00, este cu 15% mai mare decât în urmă cu două săptămâni. Iar o contribuție mare o are votul masiv din diaspora.

Mii de moldoveni din diaspora stau la cozi lungi încă de la deschiderea secțiilor de votare. Până la ora 15.00, 148.000 de cetăţeni moldoveni au votat în afara granițelor țării.

Diaspora moldoveană riscă să rămână fără buletine de vot

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Şarban, a spus că există o posibilitate reală ca în unele secții, să fie epuizate buletinele de vot.

„O problemă care cu părere de rău ar putea să apară … Este vorba despre unele secţii de votare din străinătate în care, la acest moment, dreptul de vot a fost realizat de peste 3.000 de concetăţeni. Dacă vor continua în acelaşi ritm şi probabil va fi acelaşi ritm, că foarte mulţi alegători stau în rânduri destul de mari în faţa secţiilor de votare, s-ar putea să ne ciocnim cu situaţia să nu ajungă în anumite secţii de votare buletinele de vot”, a precizat Şarban, potrivit Agerpres.

Prezenţa la vot la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova era, la ora 15:00, cu 15% mai mare decât în primul tur, a declarat, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Şarban.

În diaspora, fiecare secţie de votare a avut alocate 5.000 de buletine de vot, iar numărul nu poate fi suplimentat. În aceste condiții, CEC le recomandă moldovenilor să se orienteze spre alte secţii de votare la care numărul de votanţi a fost mai mic.

Prezență la vot de 37%

Până la ora 15.00, prezența la urne a fost de 37%, cea ce înseamnă că peste 1,1 milioane de alegători și-au exprimat opțiunea. În secţiile de votare din Republica Moldova au votat peste 960.000 de alegători, iar în Transnistria aproximativ 22.000 de persoane.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova se confruntă candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...