Turul doi al alegerilor din Republica Moldova. Cozi la secțiile de votare din diaspora

Publicat: 15 nov. 2020, 12:10, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
Turul doi al alegerilor din Republica Moldova. Cozi la secțiile de votare din diaspora

Mii de moldoveni așteaptă la cozi pentru a vota în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. În mai multe orașe din Europa, moldovenii stau la cozi kilometrice încă de la deschiderea secțiilor de vot.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu mii de cetățeni moldoveni care stau la cozi pentru a-și exprima votul în orașe precum Frankfurt, Paris sau Londra.

Autoritățile din mai multe țări care sunt în lockdown din cauza pandemiei de Covid, le-au permis moldovenilor să iasă din casă pentru a vota.

Și în România, unde sunt deschise 13 secții de votare, cetățenii moldoveni au format cozi pentru a vota. La ambasada Republicii Moldova din București, coada are câteva zeci de metri, dar cei care așteaptă să voteze spun că procesul merge destul de repede și au de așteptat în jur de 15 minute.

Moldovenii își aleg, duminică, președintele pentru următorii patru ani. Peste 3,2 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova sunt așteptați la urne în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cei doi candidați ajunși în turul doi al scrutinului sunt Igor Dodon și Maia Sandu.

Igor Dodon, președintele în funcție, și Maia Sandu, reprezentanta partidelor de dreapta, au ajuns și anul acesta în turul doi, la fel ca și în 2016. În urmă cu patru ani, Dodon a învins-o pe Sandu și a devenit președinte.