Prima școală de manager destinație turistică s-a deschis la Deva

Pentru a operaționaliza Organizațiile de Management al Destinațiilor (OMD), la Deva au început deja înscrierile pentru cursul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă ”manager destinație turistică”.

Cum poți deveni manager destinație turistică

PUTEREA a semnalat faptul că prima reformă inclusă în Componenta 11- Turism și Cultură a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este ”Operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor”, iar pentru a fi operaționale este nevoie de personal bine pregătit. În acest sens, Facultatea Business și Turism – ASE București, prin Centrul teritorial Deva, a început înscrierile pentru cursul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă ”manager destinație turistică”. Cursul are o durată de 180 de ore și este acreditat ANC pentru  calificarea ”manager destinație”, iar termenul limită de înscriere este 5 februarie 2023.

Cei care vor dori să devină manager de destinație vor un dosar pe care se vor înscrie datele de identificare, inclusiv adresa de email și numărul de telefon, cu următoarele acte:

 a) fișa tip de înscriere (modelul atasat) 

b) diploma de licență ori documentul echivalent acesteia și foaia matricolă (suplimentul la diplomă) sau documentul echivalent acesteia, copii conform cu originalul;

c) copia certificatului de naștere, certificată conform cu originalul;

d) copia buletinului/cărții de identitate;

e) adeverința medicală eliberată de medicul de familie sau de o altă unitate autorizată, care să ateste că este apt pentru a urma programul la care solicită înscrierea;

f) chitanța care atestă plata taxei de înscriere de 125 lei (detalii de plata in atașament). 

Taxa de școlarizare este de 3.000 lei se va plăti in doua tranșe, iar cursul se va desfășura în sistem hibrid: orele de teorie online, seminariile și practica la sediul ASE – Centrul teritorial Deva.

 Ce sunt Organizațiile de Management al Destinațiilor

Potrivit legislației în vigoare, ”Organizația de management al destinației se înființează prin asocierea autorității publice locale din componența destinației cu plătitori de taxă specială pentru promovare turistică” și ele ”asigură realizarea politicii de marketing, în conformitate cu dispozițiile legale în domeniu în vigoare, și gestionarea coordonată a componentelor destinației în scopul dezvoltării și valorificării potențialului turistic al destinației”.

Primul OMD s-a înființat în 2019 la Mangalia (FOTO), iar, la începutul anului trecut, premierul Nicolae Ciucă anunța că operaționalizarea OMD-urilor e un plan asumat prin PNRR și trebuie realizat până a sfârșitul lui septembrie 2022.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...