Primar din Brașov, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Primarul și președintele Asociației Producătorilor de Lapte și Carne din comuna brașoveană Ungra au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru fraudă cu fonduri europene.

Mai exact, șefa producătorilor de lapte și carne din comună a ajuns în atenția procurorilor DNA după ce ar fi săvârșit infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

La rândul lui, primarul Traian Stanciu este acuzat de complicitate la aceste infracțiuni. Mai exact, din 2011 până în 2015, inculpata ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false (tabele cu membrii asociației, contract de pășunat, etc.) pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață.

Ulterior, asociația respectivă ar fi reușit să obțină pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de peste 830 de mii de lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul se află la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...