Primar din Constanța, agresat de un preot și de presupusa amantă

Publicat: 24 mai 2024, 16:08, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Primar din Constanța, agresat de un preot și de presupusa amantă

Este scandal la Cernavodă, după ce primarul în funcție, Liviu Negoiță, susține că a fost agresat de către un preot, Florian Bărbulescu și de către o femeie, despre care se presupune că ar fi amanta acestuia.

Totul a început în momentul în care, primarul se îndrepta spre casă. La un moment dat, între edil și preotul Bărbulescu ar fi pornit o ceartă. Martor la acest incident a fost și o femeie, despre care se presupune că ar fi amanta preotului. De la discuții nu a durat mult până când s-a ajuns la agresiune fizică.

Într-un interviu acordat presei locale, edilul povestește că a depus plângere penală. Mai mult, Liviu Negoiță atrage atenția asupra faptului că, Bărbulescu ar face parte din echipa de campanie a unui candidat la primăria Cernavodă, George Ciulei.

 ”Mergeam către casă și în drumul meu, m-au agresat. Am depus plângere penală și sunt sub cercetare cei care m-au agresat. Au tras de mine, au dat cu picioarele, au fost mai multe agresiuni. Am fost în două rânduri la instanță, am declarat tot. M-au așteptat pur și simplu în drumul meu de la primărie spre casă. Ei fac parte din echipa lui George Ciulei, care candidează și el la primăria Cernavodă și poate din această cauză. Nu știu dacă are sau nu legătură, dar știu că face parte din echipa lui Ciulei. Ei nici măcar nu și-au dat seama că acolo sunt patru camere care au înregistrat tot. Deocamdată nu am solicitat certificat medico-legal dar o să o fac dacă e nevoie.”, a declarat edilul pentru Replica din Constanța

Arhiepiscopia Tomisului: Preotul Florian Bărbulescu se află în prezent sub ancheta

Și Arhiepiscopia Tomisului s-a sesizat în acest caz, preotul Florian Bărbulescu fiind suspendat de la slujire pentru 30 de zile.

”În legătură cu situația de la Cernavodă Arhiepiscopia Tomisului precizează că preotul Florian Bărbulescu se află în prezent sub ancheta Centrului Eparhial, fiind suspendat de la slujire. Regretăm evenimentul produs și așteptăm ca autoritățile în drept să își îndeplinească datoria. Conform legislației bisericești perioada maximă de suspendare înainte de finalizarea anchetei și începerea procesului canonic este de 30 de zile. În cazul părintelui, este vorba despre suspendarea pe perioada maximă începând de astăzi, 24 mai 2024.”