Primăria Buzău și documentarul video în valoare de 24.990 EURO, 19.5 euro pe secundă

Publicat: 07 ian. 2023, 12:45, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Primăria Buzău și documentarul video în valoare de 24.990 EURO, 19.5 euro pe secundă

Primăria Buzău a achiziționat un film de promovare a Cimitirului Eroilor din Buzău în valoare de 116.500 RON. Clipul de promovare a fost urcat doar pe Youtube, nefiind promovat nici măcar de presa locală care are contracte cu municipalitate.

Achiziție: Film documentar istoric de promovare a Cimitirului Eroilor din Buzău-Necropola eroismului romanesc, în valoare de 116.500,00 RON. 

„Producție de film documentar, în format video profesional fullHD, cu subtitluri în limba dorită. Acest tip de film documentare (de ex. portrete ale unor personalități sau documentare de profil istoric, etnografic, turistic, etc), se realizează pe baza unui scenariu al Producătorului, în consultanță și cu acceptul final al Beneficiarului, și are o lungime specifică mediului metraj, de cca. 20 min. (adaptabilă în funcție de scenariu). Filmele realizate profesional, în format fullHD, se vor livra pe suportul și în formatele digitale dorite.”

Valoare (RON): 116.500,00  Valoare (EURO): 24.990,88

Filmul documentar conține imagini și informații publicate pe Google

Primăria Buzău(Municipiul Buzău), a achiziționat un film documentar istoric de promovare a Cimitirului Eroilor din Buzău, pe suma uriașă de 116.500,00  RON. Documentarul conține imaginii și informații publicate pe google, și nu provin din arhive istorice.

Videoclipul are o durată de 21 de minute și 29 de secunde. După un calcul simplu observăm că o secundă valorează 19.5 euro.

Bani la presă pentru „promovare”

21 de publicații online sau programe de TV și radio încasează anual zeci sau chiar sute de milioane din banii publici.

Jurnaliștii locali țin în priză electoratul buzoian cu accidente, spânzurători sau incendii, pentru ca în momente cheie să se folosească de cititori pentru propagandă.

Mai exact, un buzoian plătește taxe și impozite către Primăria Buzău, iar prin directiva primarului banii ajung la un post de radio, TV sau site local, pentru propagandă despre promisiunile edilului PSD sau despre realizările acestuia. Practic buzoienii plătesc taxe și impozite să fie mințiți pe banii lor.

După un simplu calcul, Primăria Municipiului Buzău cheltuiește pentru osanalele edilului șef de aproximativ 6 miliarde de lei vechi pe an.

APROXIMATIV 6 MILIARDE DE LEI PENTRU PRESA LOCALĂ
Infogram

Contractele cu presa ale Primăriei Municipiului Buzău nu reprezintă suma reală a contractelor, ci doar o sumă infimă. Instituțiile subordonate primăriei (Compnaia de Apa Buzău, Trans Bus Buzău, Urbis, SCM Gloria Buzău) au contracte cu presa prin alte contracte încheiate.