Primarul Cosmin Andrei și șefi din Primăria Botoșani, acuzați de abuz în serviciu la DNA

Publicat: 20 dec. 2023, 08:15, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Primarul Cosmin Andrei și șefi din Primăria Botoșani, acuzați de abuz în serviciu la DNA

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, împreună cu o parte din conducerea Primăriei, se află în centrul unui scandal, fiind reclamați la Direcția Națională Anticorupție (DNA), Parchet și la Ministerul Muncii pentru un presupus abuz în serviciu. Reclamația vine din partea salariaților societății Locativa S.A., subordonată Consiliului Local și condusă de fostul primar Cătălin Flutur.

Un memoriu semnat de angajații Locativa S.A. atrage atenția asupra unui „grav abuz în funcție” comis de primarul din Botoșani – Cosmin Andrei. Acesta a propus un proiect de hotărâre de Consiliu Local care vizează votul aleșilor locali pentru un „proiect AGA care să conducă la dizolvarea, lichidarea și radierea SC. Locativa S.A.”

În memoriu, salariații subliniază dezacordul față de intenția primarului de a dizolva societatea fără a prezenta o fundamentare sau motivare adecvată. Ei consideră că decizia este luată într-un mod precipitat și fără respectarea procedurilor legale.

Principala critică se referă la raportul de specialitate întocmit de șeful Serviciului Patrimoniu din Aparatul de specialitate al Primăriei, care, potrivit salariaților, bagatelizează activitatea societății și conține omisiuni și date false. În raport, se menționează că societatea Locativa a înregistrat profit zero și pierderi de peste 128.000 de lei în anul precedent.

Angajații consideră că intenția de dizolvare a societății nu este justificată și solicită declanșarea unui proces corect și transparent înainte de a lua o astfel de decizie drastică. Memoriul a fost înregistrat la DNA, Parchet și Ministerul Muncii pentru investigarea presupuselor abuzuri în serviciu și nerespectarea drepturilor salariaților, conform infobotosani.ro.


Este încă incert ce decizii vor lua procurorii DNA în privința faptelor semnalate și dacă Parchetul și Ministerul Muncii vor identifica presupusul abuz în serviciu.

Cei menționați în articol beneficiază de principiul prezumției de nevinovăție până când o instanță din România se va decide măsuri asupra lor.