Primarul Capitalei spune că nu au fost probleme cu căldura de la „Matei Balș”. Fiica unei paciente contrazice autoritățile. Update: Reacția Termoenergetica

Prima variantă vehiculată în spațiul public ca fiind cauza incendiului de la Institutul „Matei Balș” a fost aceea conform căreia focul a izbucnit din cauza aerotermelor aduse de rudele pacienților. Mulți dintre apropiații celor internați susțin că în saloane era frig.

Primarul general al Capitalei spune că nu au existat probleme cu căldura în ultima săptămână la Institutul „Matei Balș”.

„Încep prin a exprima condoleanțe pentru familiile victimelor. Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales să fim responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale și trebuie pentru asta să facem investiții. Am avut o discuție cu majoritatea din Consiliu și am decis ca în bugetul din 2021 să facem un audit al instalațiilor termice și să includem bani pentru intervenții. După cum știți, după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt de la ISU și de la DSP în toate cele 19 spitale, și nu au fost găsite probleme. Spitalele noastre sunt gata să ofere oricefel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Balș. Nu este o problemă cu spațiile libere în spitale.Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul. În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur”, a declarat primarul general al Capitalei.

Ministrul Sănătății susține varianta primarului General și spune că nu există încă informații conform cărora în clădire căldura ar fi fost asigurată din alte surse.

Conform Digi24, rudele pacienților internați la „Matei Balș” spun că în saloane era frig si că au fost aduse aeroterme pentru a fi asigurată căldura.

„Mi-a spus că este foarte frig și vrea să fie luată din spital. I-am spus că am anunțat personalul medical să-i duc aerotermă.(…)Da, i-am dus aerotermă. Eu am cerut voie să-i duc o aertotermă”, a spus fiica unei paciente.

Reacția Termoenergetica

Reprezentanții Termoenergetica spun că nu au fost probleme cu furnizarea agentului termic.

Acest punct termic nu ne aparține nouă, aparține spitalului, ei îl exploatează. Noi verificăm în fiecare seară care sunt parametri. Aseară (joi – n.r.), la 21.30, când s-au luat parametri de către echipele noastre, nu erau probleme de funcționare, furnizăm la 50 de grade apa caldă și 43 de grade încălzire, asta în condițiile de plin consum. Este o temperatură care asigură un climat optim. Dacă apărea vreo problemă peste noapte, am fi fost anunțați”, a spus Directorul companiei, Adrian Gîtlan, la Digi24.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole