PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță pentru 2025

Publicat: 29 feb. 2024, 08:01, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță pentru 2025
PSD si PNL ii testeaza pe romani

Social democrații și liberalii par să îi testeze pe români, la alegerile europarlamentare. Politicienii vor să vadă dacă populația dorește ca alianța dintre cele două partide să continue și în 2025.

PSD și PNL îi testează pe români! Alegerile europarlamentare reprezintă cea mai bună variantă pentru a vedea dacă românii agrează o alianță între PNL și PSD și pentru anul 2025.

PSD și PNL îi testează pe români la europarlamentare

O spune chiar premierul Marcel Ciolacu, care pare foarte mulțumit de alianța făcută cu PNL și ar dori să continue și în anul 2025! Președintele PSD susține că decizia privind o listă comună de candidați la europarlamentare este o abordare corectă.

„Am stabilit o alianță politică pe liste comune pentru europarlamentare. E corectă abordarea, pentru că vom vedea dacă românii sunt de acord să vadă aceasta coaliție și din 2025.

Românii să decidă prin vot dacă doresc transformarea acestei alianțe în una electorală. Pe 10 ne întâlnim în coaliție și vedem ce facem mai departe. Vrem să creionăm o alianță pentru anul 2025 și acesta este un test”.

Șeful Guvernului a spus că este nevoie de stabilitate și la nivel central, la fel ca în teritoriu, unde oamenii știu că au același primar timp de 4 ani, cât durează mandatul. Ciolacu vrea ca românii să aibă același premier și aceiași miniștri.

„În acest moment avem stabilitate la nivelul administrației locale, de patru ani, românul știe cine e primarul, cine sunt consilierii. Când vorbim de stabilitate la nivel central, vă reamintesc că în 10 ani am avut 10 prim-miniștri, zeci de miniștri. Nu se mai poate. Lucrul acesta nu-l pot hotări eu din birou”, a mai spus Ciolacu.

Vă reamintim că Marcel Ciolacu a anunțat calendarul alegerilor din 2024. Vom avea alegeri locale și europarlamentare, pe 9 iunie, în septembrie se alege președintele, pe 15 primul tur și pe 29 turul doi. Ultimele alegeri din 2024 sunt cele pentru Parlament care vor avea loc pe datade 9 decembrie.