Raed Arafat respinge ideea de carantină în weekend. Noi măsuri vor fi aprobate în cursul săptămânii

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că noi măsuri vor fi aprobate în cursul acestei săptămâni, inclusiv o carantină prelungită de noapte. În schimb, secretarul de stat în cadrul MAI respinge ideea de carantină totală în timpul weekendului.

„Vedem țări care au aceste carantine de noapte care încep de la 18.00, în Franța, de la 21.00 în alte țări, iar la noi la 22.00. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea, care duc la răspândirea virusului”, a spus șeful DSU marți seară, la Digi24, transmite Hotnews.ro.

Respinge ideea unei carantine totale de weekend

„Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. Să te duci în oraș, să te plimbi departe de casă după o anunmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-științific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, a anunțat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai precizat că noi măsuri vor fi aprobate în cursul acestei săptămâni.

„Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”, a fost mesajul transmis.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole