Războiul din Ucraina: Copii ucraineni, născuți la metrou, crescuți în adăposturi, uciși în bombardamente

Un pătuț în care stau înșirați, unul lângă altul, șapte bebeluși. Doi, mai voinici, se târâie de-a bușilea spre gratiile din margine. Unul plânge și e luat în brațe de o îngrijitoare, în vreme ce alți aproape 30 de copilași, de câțiva anișori, stau înșirați pe două bănci, la o masă, alături de două supraveghetoare.

Sunt imaginile cu orfelinatului din orașul Kropyvnytskyi, orfelinat mutat într-un adăpost antiaerian. Un beci luminat de un singur bec, atârnat de tavan, câteva rânduri de cărămidă netencuită și un plafon din beton sunt noua casă pentru câteva zeci de suflete.

Tot în subteran, 300 de km la nord, în metroul din Kiev, au văzut lumina neoanelor 55 de nou născuți, în primele cinci zile ale războiului. Nu se știe când vor vedea și lumina zilei, pentru că nu se știe când se va încheia asediul armatei ruse asupra orașului.

În total, 29 de fete și 26 de băieți s-au născut în Kiev în cele cinci zile de asediu. Războiul a avut însă grijă să-și ia partea sa de suferință: 352 ucraineni uciși în același interval de timp, dintre care 16 sunt copii. Alte câteva sute de minori fac parte din grupul celor peste două mii de răniți, conform unui raport prezentat ieri la ONU.

Din păcate, la cum arată lucrurile în a șasea zi de război, răul abia urmează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole