Regatul Unit își propune să elimine restricțilei privind băuturile din bagajul de mână

Regatul Unit își propune să elimine restricțiile privind lichidele şi laptopurile aflate în bagajul de mână. Acest lucru s-ar putea întâmpla de la jumătatea anului 2024.

Din noiembrie 2006, lichidele din bagajul de cabină trebuie să fie transportate în recipiente de cel mult 100 de mililitri, care sunt verificate de personalul de securitate specializat din aeroporturi.

În unele aeroporturi, scanerele de securitate 3D au fost deja montate. Potrivit publicației,The Times în aeroporturile din SUA personalul de securitate poate să verifice conţinutul bagajelor de cabină şi să rotească imaginile pentru inspecţie.

”Am început extinderea zonei de securitate la terminalul 3, ce are mai multe scanere CT. Avem ca termen limită jumătatea lui 2024 de la Ministerul Transporturilor”, a explicat directorul executiv al aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye.

Principalul motiv, pentru care primăriile ar recurge la această metodă este reprezentat de timpul mari de aşteptare la controlul de securitate în aeroporturi.

În 2019, premierul britanic de la acea vreme, Boris Johnson a anunţat un plan pentru toate aeroporturile din Regatul Unit privind introducerea noilor scanere 3D pentru bagajul de mână.

Mai mult, după introducerea noului sistem de scanare practic nu se va mai aplica interdicţia asupra transportării de recipiente mai mari de 100 ml în bagajul de mână.

Inițial,Ministerul Transporturilor britanic ceruse ca toate aeroporturile din Regatul Unite să fie dotate cu noile scanere de la 1 decembrie 2022, dar pandemia de COVID-19 a făcut ca acest termen să nu poată fi respectat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...