Regele Charles al III-lea a primit ”rugăciuni și cuvinte bune” de la starețul Efrem

Publicat: 27 feb. 2024, 14:25, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Regele Charles al III-lea a primit ”rugăciuni și cuvinte bune” de la starețul Efrem

După ce a aflat diagnosticul de cancer, regele Charles al III-lea a luat legătura cu arhimandritul Efrem Vatopedinul de la Muntele Athos, care i-a transmis ”rugăciuni și cuvinte bune”.

Starețul Mănăstirii Vatoped de la Muntele Athos, arhimandritul Efrem, a spus, potrivit The Independent preluat de TVR – că i-a oferit regelui Charles  ”rugăciuni și cuvinte bune astfel încât să găsească puterea de a depăși dificultățile”.

Monarhul l-a contactat pe arhimandrit după ce a fost diagnosticat cu cancer, în urma unei intervenții pentru prostată mărită benignă.

Efrem Vatopedinul spunea publicației The Sun; „Da, am vorbit încă de la diagnosticare și cred că va depăși.”

Regele Charles al III-lea  și arhimandritul Efrem se cunosc de peste 25 de ani, prietenie care a devenit și mai puternică după moartea prințesei Diana. La scurt timp după acest eveniment tragic, monarhul l-ar fi întâlnit prima dată pe starețul Efrem.

Se pare că regele a făcut mai multe vizite și așa a cunoscut comunitatea monahală din Muntele Athos.

„Avem o relație foarte bună”, a adăugat starețul Efrem.

The Sun a citat o sursă conform căreia regelui îi place să mediteze, să se roage și să urmeze ritualuri străvechi, cum ar fi „să se trezească la 4 dimineața pentru a asculta Liturghia pe care o adoră absolut”.

Un alt stareț din comunitatea monahală de la Muntele Athos a declarat pentru The Greek Herald: „Nu există nicio îndoială că regele britanic este ortodox în inima lui”. „Din păcate, el este foarte constrâns de poziția sa.”

.