„Regele deșeurilor”, trezit de polițiștii de la „Economic”

Publicat: 27 mai 2024, 10:14, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
„Regele deșeurilor”, trezit de polițiștii de la „Economic”
Foto: informat24.ro

Polițiștii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au început săptămâna în forță. 86 de percheziţii domiciliare, în cadrul a 15 acţiuni operative, au fost declanșate luni dimineață.

Activităţile sunt efectuate de polițiștii români în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, falsificare de produse, înşelăciune, fals, spălarea banilor, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, precum şi alte infracţiuni prevăzute de Codul fiscal.

Printre cei vizați se află și ”Regele deșeurilor” din București, Marius Marinoff, președintele Asociația pentru Reciclare și Managementul Integrat al Deșeurilor.

De asemenea, este vizat și controversatul Janosevic Drăgan, cel implicat în achiziția de teste Covid-19, în timpul pandemiei, au precizat surse judiciare.

Aceste două personaje sunt implicate într-un mecanism infracțional operaționalizat în domeniul comercializării de articole sanitare, prin comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, astfel eludând plățile către bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000.000 de lei. Pentru recuperarea acestuia, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii.