Regina Elizabeth II nu va rosti discursul Tronului în Parlament. S-a mai întâmplat doar când era însărcinată

Palatul Buckingham a anunțat, luni, că Elizabeth II nu va fi prezentă la un moment important în Parlament ”discursul tronului” , ceea ce s-a mai întâmplat de două ori, atunci când suverana era însărcinată.

De mai multe luni, starea de sănătate a Reginei Elizabeth II este în centrul atenției. Să ne amintim că suverana a fost spitalizată în luna octombrie și, recent, a fost testată pozitiv la Covid-19. În ultimele săptămâni, suverana și-a anulat mai multe angajamente oficiale, ceea ce nu a fost trecut cu vederea și îi îngrijorează pe britanici.

Iată că luni Palatul Buckingham a venit cu un nou anunț. Regina Angliei nu va rosti discursul tronului în Parlament. Este un moment solemn al democrației britanice de la care suverana nu ar fi dorit să lipsească. În comunicatul Palatului, se precizează că sunt ”probleme de mobilitate” ale monarhului care sunt invocate.

Ca urmare a consultării medicilor săi, ea a decis cu părere de rău să nu asiste la deschiderea Parlamentului. Astfel, prințul Charles  va fi cel care o va reprezenta. La cererea Majestății Sale și cu acordul autorităților competene, prințul de Wales va rosti discursul reginei în numele Majestății Sale, în prezența ducelui de Cambridge, se precizează în comunicat.

Elizabeth II este o regină care ține foarte mult să-și respecte angajamentele. Obligată să anuleze multe dintre ele în ultimele săptămâni, totuși Regina a fost prezentă în video-conferințe.

Acest discurs în Parlament este foarte important pentru suverană, de la care lipsit doar în două rânduri de la încoronare. Prima dată în 1959 și a doua oară în 1963, când era însărcinată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...