Roma arde: temperaturi de 40 de grade azi și mâine

Deși suntem încă în luna iunie, azi și mâine la Roma și în regiunea Lazio este cod roșu de căldură. Temperaturile ajung la 40 de grade.

Așa că Ministerul Sănătății atrage atenția populației, mai ales persoanelor în vârstă și celor care suferă de diverse afecțiuni, dar și părinților cu copii mici și femeilor însărcinate să evite să stea afară, în soare, iar dacă, totuși, trebuie să iasă din casă, să se protejeze cu creme și loțiuni puternice, să se hidrateze.

Practic, nici dimineața nu coboară temperatura sub 30 de grade Celsius. Și, dacă azi sunt sub cod roșu 12 localități , mâine sunt 20. Pe site-ul Ministerului Sănătății apare următoarea explicație: „Valurile de căldură apar atunci când au loc temperaturi foarte ridicate timp de câteva zile consecutiv, adesea asociate cu umiditate ridicată, lumină solară puternică și lipsă de ventilație”.

După cum se precizează pe aceeași pagină a ministerului, codul roșu de caniculă e posibil să se prelungească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...