Român condamnat la închisoare, găsit la Kiev

Un bărbat din Rădăuți, dat în urmărire generală despre care se cunoștea că este fugit în Ucraina, a fost extrădat de autoritățile din țara vecină.

La începutul acestui an,Lilian Avram, zis „Giuliano”, din municipiul Rădăuți a fost condamnat definitiv la 2 ani și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune calificată.

Însă, la scurt timp, după ce a primit sentința definitivă, acesta a dispărut și astfel a devenit urmărit general.

În ultimele luni Giuliano s-ar fi ascuns în Kiev. Acesta a fugit în țara vecină cu puțin timp înainte de a începe războiul.

Undeva în luna august a acestui an rădăuțeanul a fost capturat de autoritățile ucrainene, care l-au reținut în arest.

Prin intermediul instanțelor de judecată s-a pus ulterior în aplicare mandatul de extrădare, în urma îndeplinii formalităților.

Lilian Avram a fost extrădat în România și încarcerat în Penitenciarul Botoșani. Bărbatul a ajuns în atenția autorităților după ce a înscenat accidente pentru a încasa despăgubiri.

Acesta acționa cu ajutorul unei grupări, care procura autoturisme scumpe, de lux, deja avariate (mărcile BMW, Audi, Jaguar, Mercedes, Volvo), pe care le folosea pentru a înscena accidente rutiere.

Autoturismul ”vinovat” de accident era de obicei o Dacie veche, de pe asigurarea RCA a căreia se încerca obținerea de despăgubiri mari.

Aceștia au reușit să facă acest lucru de cel puțin șapte ori, timp în care a reușit să obțină despăgubiri în valoare de 25.000 și 60.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...