România a intrat în Schengen doar cu numele! Românii sunt în continuare verificați VIDEO

Publicat: 03 apr. 2024, 10:20, de Filon Stan, în SOCIAL
România a intrat în Schengen doar cu numele! Românii sunt în continuare verificați VIDEO
Romania a intrat in Schengen doar cu numele! Romanii sunt in continuare verificati

Un europarlamentar român a fost verificat de polițiștii de frontieră atunci când a aterizat pe un aeroport din Franța, la fel ca toți ceilalți pasageri care au venit din România!

Se pare că România a intrat în Schengen doar cu numele, pe data de 31 martie 2024. Un europarlamentar român trage un puternic semnal de alarmă și spune că românii sunt discriminați și în continuare verificați atunci când ajung pe aeroporturile din spațiul Schengen!

Se pare că România a intrat în Schengen doar cu numele

Cel care a semnalat această discriminare a cetățenilor români a fst Vlad Gheorghe, europarlamentar USR, care a fost verificat la rândul său atunci când a aterizat pe un aeroport din Franța. Controlul nu a fost unul arbitrar, ci unul organizat. La fel s-a întâmplat și cu ceilalți pasageri care au coborât din cursa venită de la București.

În plus europarlamentarul român spune că a primit foarte multe sesizări de la mulți cetățeni români care au pățit la fel pe aeroporturi din germania sau Olanda. Spune că va face o plângere oficială la Comisia Europeană, cât și la aeroporturile din Europa, deoarece polițiștii de frontieră continuă să le verifice pașapoartele cetățenilor români.

„Am fost personal verificat la aterizarea în Paris, ieri, pe 1 aprilie, fără să primesc vreo explicație. Am primit numeroase mesaje de la cetățeni români verificați în mod similar pe aeroporturile din Amsterdam și Munchen. Repet, nu prin sondaj, nu aleatoriu, ci în mod evident organizat un punct de verificare documente de către poliția de frontieră la coborârea din avioanele care zburau dinspre România.

Bâlbâiala polițiștilor interpelați de către mine pe aeroportul din Paris confirmă că nu a existat vreo acțiune de control de rutină. La insistențele mele au încercat să spună că vor verifica și alte destinații, nu doar pe cele românești, însă în tot aeroportul, pe terminalul Schengen nu am întâlnit un alt punct similar, iar agenții respectivi nu s-au deplasat către o altă poartă de la un zbor din altă țară europeană, schimbându-și povestea – ”mergem, dar mai târziu, nu știm unde, ni se transmite de către superiori, așteptăm”.

Culmea, așteptau controlând fiecare cetățean european care cobora din avionul de la București, o pură coincidență, desigur”, completează europarlamentarul.

Vlad Gheorghe a menționat că intenționează să aducă această situație și la cunoștința Guvernului României.

„O să sesizez totodată această situație guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu, sunt tare curios să văd cum își apără cetățenii evident discriminați miniștrii Predoiu, Gorghiu și Odobescu, care este poziția ambasadelor României din țările respective și ce măsuri au de gând să ia să prevină astfel de abuzuri”, a spus europarlamentarul.

Pe 31 martie, România a intrat în Spațiul Schengen aerian și maritim, eliminând astfel necesitatea controlului la frontieră pentru persoanele care călătoresc către sau din statele membre Schengen.