România va fi în urna a doua sau a treia la tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Euro-2024

Naționala de fotbal a României va fi în urna a doua sau a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro-2024, informează frf.ro.

– Evenimentul va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt.

– În condițiile în care sancțiunea aplicată naționalei Rusiei a fost menținută, iar gazda Germania este calificată din oficiu, în urne se vor afla 53 de reprezentative, ce vor fi repartizate în 10 grupe. Vor fi 7 grupe de câte 5 și 3 grupe de câte 6.

– Urnele valorice vor fi realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23. Cele 4 câștigătoare din Nations League vor fi într-o urnă specială* (și vor fi alocate în grupe de câte 5), următoarele 6 vor fi în prima urnă, apoi ultimele echipe din Liga A, câștigătoarele grupelor din Liga B plus cea mai bună echipă de pe locurile 2 în Liga B vor fi în a doua urnă ș.a.m.d.

* Dacă Germania câștigă grupa din Nations League, urna specială va fi formată din celelalte 3 câștigătoare, iar prima urnă din 7 echipe

În funcție de rezultatele din ultimele două runde, România poate fi în:

URNA A DOUA: dacă reușește să câștige grupa, lucru încă posibil matematic dacă învingem Finlanda și Bosnia și Herțegovina, pe cea din urmă la minimum două goluri, și dacă, în același timp, Muntenegru remizează la Zenica și apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; dacă va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B.

URNA A TREIA: dacă încheiem grupa pe oricare alt loc. Întrucât Germania, gazda turneului final, și Rusia, alocată în Liga B (2022/23) dar exclusă ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, naționala noastră nu poate ajunge în urna a patra.

– Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...