Rusia cere capitularea orașului strategic Mariupol. Kievul respinge categoric depunerea armelor

Armata rusă a a dat un ultimatum trupelor ucrainene care apară portul strategic, Mariupol: să depună armele și să părăsească orașul pe coridoare umanitare. Propunerea a fost imediat respinsă de autoritățile ucrainene, transmite Euronews

„Depuneţi armele”, a spus generalul colonel Mihail Mizinţev, directorul Centrului naţional rus pentru managementul apărării, într-un briefing distribuit de ministerul apărării, potrivit Agepres.

Vicepremierul Ucrainei, Iryna Vereșciuk, a spus că Kievul a transmis deja Rusiei că ”nu se poate vorbi despre capitulare și depunerea armelor”. Ea a respins declarația rusă numid-o ”manipulare”.  

Generalul-colonel rus Mihail Mizințev a declarat, duminică,  că Rusia va aștepta până luni, la ora 5 dimineață, un răspus scris de la Kiev la propunerea Rusiei ca trupele ucrainene să părăsească Mariupol, dar nu a spus ce măsuri va lua dacă ”oferta umanitară” este respinsă.

Armata rusă a trimis părţii ucrainene o scrisoare de opt pagini. Vicepremierul ucrainean Vereşciuk a informat că răspunsul său către Moscova a fost următorul: „în loc să vă pierdeţi vremea cu o scrisoare de opt pagini, mai bine deschideţi un coridor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...