Salariul minim european și modernizarea vămilor, prioritare pentru Guvern

Publicat: 13 iun. 2024, 13:56, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
Salariul minim european și modernizarea vămilor, prioritare pentru Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, la începutul ședinței de Guvern că introducerea salariului minim european în România este una dintre priorități.

„Alegerile au trecut, revenim la prioritățile românilor. Mă bucur că inflația continuă să scadă, ajungând deja aproape de 5%. Vom continua să luăm măsuri pentru a proteja puterea de cumpărare a  populației. Am văzut că a fost pus în transparență publică și proiectul privind introducerea salariului minim european în România. Vrem ca românii să aibă slujbe plătite cât mai aproape de media europeană. Cred că asta așteaptă românii de la noi, de la Guvern, nivel de trai mai bun și prețuri corecte, nu circ în stradă”, a arătat premierul.

O altă prioritate a Guvernului este și modernizarea infrastructurii vamale, ca instrument pentru combatere traficului de droguri, a fraudelor și a evaziunii fiscale, a declarat Marcel Ciolacu.

„Discutăm, totodată, o măsură esențială pentru combaterea evaziunii fiscale. Demarăm un Program Multianual de Modernizare și Dezvoltare a Infrastructurii Vamale, până în anul 2030, cu un buget de până la 1 miliard de lei. Înființăm un Centru Național de Analiză Imagistică Vamală, care va analiza imaginile scanate. Sistemele vamale vor fi interoperabile cu cele ale CNAIR și ale Poliției de Frontieră. Astfel, Vama va putea combate mai eficient traficul de droguri, fraudele, evaziunea fiscală și contrabanda”, a spus premierul.

În același context, reorganizarea Minsterului Finanțelor și ANAF se numără printre proiectele luate în discuție de Guvern

„Continuăm astăzi procesul de reorganizare a Ministerului Finanțelor, ANAF și a altor instituții guvernamentale din subordinea acestui minister. Sper ca, la toate ședințele următoare, să avem câte două ministere care vin cu schema de reorganizare ca să finalizăm tot procesul până la finalul lunii, așa cum avem actul normativ aprobat”, a mai spus Marcel Ciolacu.