Scandal diplomatic între România și Federația Rusă

Ministerul de Externe din Federația Rusă s-a plâns că Ambasada României la Moscova ar fi revocat vizele unor delegați oficiali ai Rusiei la o conferință care are loc la București.

„Am dat vizele care ni s-au cerut”, spun oficialii de la București. În schimb, nu au fost acordate vize unor jurnaliști ruși.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la București, au fost acordate vize de intrare tuturor oficialilor desemnați de Federația Rusă ca membri ai delegației oficiale la o Conferință Internațională pe probleme de comunicație, care are loc, începând de luni, la București.

Este vorba, după cum se precizează în comunicat, de 17 persoane, conform solicitării părții ruse.

Însă, pe considerente ce țin inclusiv de securitatea națională a României, au fost revocate vizele unui număr de 14 jurnaliști ai Russia Today, care au fost abuziv notificați de către Federația Rusă ca oficiali aparținând Ministerului rus al Dezvoltării Digitale, Comunicațiilor și Mass-Media.

Prin urmare, spune Ministerul Român de Externe, Federația Rusă poate participa la conferință, iar “acuzația părții ruse conform căreia această măsură ar viza afectarea șanselor unui candidat rus de a fi ales într-o poziție de conducere în cadrul organizației fiind complet absurdă și vădit nefondată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...