Scrisoarea emoționantă a unei adolescente din Afganistan către Angelina Jolie

Angelina Jolie și-a deschis un cont pe rețeaua de socializare Instagram pentru a transmite la cât mai multe persoane scrisoarea emoționantă pe care a primit-o de la o adolescentă din Afganistan.

La aproximativ 14 ore de la prima postare, contul vedetei de la Hollywood, mamă adoptivă și în același timp emisar special al Organizației Națiunilor Unite pentru refugiați, avea 4,5 milioane de urmăritori, iar scrisoarea a devenit virală, cu peste 1,5 milioane de aprecieri. „Aceasta este o scrisoare care mi-a fost trimisă de o adolescentă din Afganistan. Chiar acum, oamenii din Afganistan își pierd posibilitatea de a comunica pe rețele de socializare și de a se exprima liber/ Așa că am venit pe Instagram pentru a le împărtăși poveștile și vocile celor din toată lumea care se luptă pentru drepturile lor fundamentale”, a scris Angelina Jolie.

Vedeta și-a povestit propria experiență de la granița Afganistanului, unde a întâlnit refugiați afgani care fugeau de talibani, acum 20 de ani, cu două săptămâni de la tragedia din 11 septembrie.

Scrisoarea adolescentei din Afganistan

Trăiesc în Afganistan și înainte ca talibanii să vină peste noi, cu toții mergeam la muncă și la școală, așa cum ar trebui. Cu toții aveam drepturi și eram capabili să ne apărăm drepturile, dar de când au venit peste noi, ne este frică de ei și avem impresia că visele noastre s-au spulberat. Drepturile noastre au fost încălcate, iar noi nu putem scăpa. Mersul la școală și munca sunt mult prea departe. Unii oameni spun că talibanii se vor schimba, dar eu nu cred asta, pentru că au o istorie mult prea urâtă.

Într-o zi, talibanii au venit la noi acasă și toți eram speriați. După acea zi, am început să mă gândesc la ce oră ar trebui să plec dimineața la școală în această situație sau când să mă întorc acasă, pentru că atunci când mă întorc este deja seară.

(…) Poate că ne întoarcem în timp, în urmă cu 20 de ani, când nu aveam nici atunci drepturi, viața noastră era sumbră, cu toții ne-am pierdut libertatea, iar noi suntem din nou captivi”, a scris adolescenta din Afganistan.

Aici postarea Angelinei Jolie și scrisoarea: https://www.instagram.com/p/CSzXXUHLzXt/?utm_source=ig_embed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole