Se întâmplă în România: Liderul național al orașelor cu cele mai mari prețuri ale locuințelor

Cum mai stă România la capitolul locuințe de vânzare? Scump! Spre exemplu, municipiul Cluj-Napoca rămâne și la începutul lui 2022 lider național al orașelor cu cele mai mari prețuri ale locuințelor.

Mai mult, în ultimele trei luni, prețul apartamentelor în Cluj-Napoca a crescut deja cu 5 procente în ultimele trei luni, și a depășit valoarea de 2.000 de euro/metru pătrat. Într-o analiză analiza efectuată de portalul imobiliare.ro, Clujul conduce detașat la nivel național, cu 2.060 de euro/metru pătrat util, la mare distanță de București, unde prețul mediu al locuințelor este de 1.640 euro. Urmează apoi Brașovul, cu 1.430, Constanța, 1.380 de euro, sau Iașiul, unde prețul este de sub 1.200 de euro/metru pătrat.

Practic, pe un apartament vândut în Cluj-Napoca, se pot cumpăra alte două în Oradea, unde prețul pe metru pătrat este de doar 1.100 de euro, potrivit specialiștilor.

Cu 12% mai mare

Prețul uriaș cerut la Cluj pe o locuință este reflectat și de una dintre ultimele „cereri” de pe piața clujeană.: respectiv celebrul caz deja al garsonierei de doar 13 metri pătrați, pentru care au fost solicitați numai puțin de 27.000 euro, adică un preț de circa 2.076 euro/metru pătrat.

Potrivit analizei menționate, nivelul actual al prețurilor proprietăților rezidențiale este, la nivel național, cu 12% mai mare față de perioada similară a anului anterior.

De asemenea, în 2021 au fost tranzacționate la nivelul întregii țări aproape 700.000 de imobile, cu aproape 16% mai multe decât în 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...