Șeful Interpol, anchetat în Franța

Procurorii francezi au deschis o anchetă cu privire la președintele agenției de poliție globală Interpol, Ahmed Nasser Al-Raisi, în urma acuzațiilor că acesta ar fi fost complice la fapte de tortură, a spus un oficial, potrivit Reuters.

Un oficial din cadrul parchetului antitero de la Paris a precizat că a fost numit un judecător de anchetă, care trebuie să cerceteze cazul și să decidă dacă îl va inculpa pe președintele Interpol sau nu. O investigație preliminară a început încă din martie.

Postul de președinte nu este plătit

În legătură cu acuzațiile referitoare la domnul Al-Raisi, asta este o problemă între părțile implicate și, dat fiind că este o chestiune în desfășurare, ar fi prematur pentru Interpol să comenteze”, a spus un purtător de cuvânt din cadrul Interpol, instituție care își are sediul central în Franța.

Interpol a adăugat că postul de președinte nu este plătit și își desfășoară activitatea part-time, în condițiile în care el rămâne un oficial full-time al țării sale de proveniență.

Raisi este inspector general în Ministerul afacerilor interne din EAU.

Hedges, de la Universitatea din Exter, declara în 2021 pentru Reuters că în 2019 autoritățile din EAU l-au ținut în izolare solitară timp de șapte luni, pe fondul acuzațiilor de spionaj cu care s-a confruntat când a mers acolo pentru a-și elabora lucrarea de doctorat. El susține că a fost amenințat cu violența fizică și că serviciile emiriene de securitate i-au transmis că îi vor răni familia – totul s-ar fi petrecut chiar într-o clădire aflată în responsabilitatea lui Raisi.

Tot în 2021, Ali Issa Ahmad spunea pentru Reuters că a fost reținut de autoritățile emiriene când a mers să urmărească partidele de la Cupa Asiei din 2019, pe motiv că purta un tricou cu drapelul din Qatar, într-un moment în care între cele două țări exista o dispută diplomatică. Bărbatul susține că a fost electrocutat, bătut și privat de hrană, apă și odihnă în mai multe zile de detenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...