Seria neagră a incidentelor la Metrou continuă și astăzi

Publicat: 18 apr. 2024, 19:54, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în News , ? cititori
Seria neagră a incidentelor la Metrou continuă și astăzi
Metrou aglomerat

Seria neagră a incidentelor la metrou a continuat astăzi, în jurul orei 19, când circulația a fost, din nou, oprită. În stația Obor, un călător a căzut pe șine.

”Metrorex informează că astăzi, 18.04.2024, în jurul orei 19:00, în statia de metrou Obor, în sensul de mers spre Gara de Nord, un călător a căzut în calea de rulare, fiind  posibilă o tentativă de suicid. Personalul Metrorex a anunţat SMURD pentru intervenţie”, a transmis, joi seară, Metrorex,

Circulația trenurilor a fost întreruptă, pentru a permite salvarea respectivei persoane.

Până la finalizarea intervenției organelor abilitate, circulația trenurilor de metrou pe magistrala 1 se desfășoară în sistem pendulă între Dristor și Iancului și între Ștefan cel Mare și Republica.

Momentan în stația Obor nu se circulă.

Potrivit procedurilor interne, se va deschide o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Nu mai târziu de miercuri dimineață, în jurul orei 8,35, un alt incident a avut loc la metrou. De această dată, într-un tren cu directia Pipera, un călător a forțat o ușă a trenului, aceasta nemaiputând fi închisă. Pentru siguranța călătorilor, mecanicul a debarcat trenul și l-a retras în depou pentru remediere. Incidentul a avut loc în Stația Unirii 2. Rezultatul a fost o creștere a aglomerației care , la aceea oră, era oricum foarte mare.