Simona Anghel, fosta șefă CJAS Buzău, audiată la DNA

Fosta șefă CJAS Buzău – Simona Anghel, a fost audiată de procurorii DNA la sediul central din București. În trecut aceasta a fost anchetă de procurori pentru fapte de corupție în cadrul instituției.

Întrebată de jurnaliști, fosta șefă a CJAS Buzău nu a dorit să stea de vorbă, însă a dat de înțeles că prezența sa la sediul DNA era una de reclamant.

Totuși, inițial reacția acesteia nu era una de acuzator, ci aceea de acuzat, însă rămâne de văzut ce ne va comunica DNA privind vizita domniei sale la sediul din București.

Cu ce se ocupă Casa Județeană de Asigurări de Sănătate?

Printre atribuțiile CJAS se numără și controlare și sancționarea operatorilor economici ce au la bază comercializarea de medicamente. Un caz de răsunet a avut loc în Buzău, atunci când pe decontările de medicamente a apărut un decedat. Însă aceste lucruri sunt la ordinea zilei la nivelul operatorilor economici, dat fiind faptul că pacienții care beneficiază de gratuitatea medicamentației, pot deceda până la finalul zilei, iar operatorul economic este obligat să suporte cheltuielile medicamentelor achiziționate.

Simona Anghel a fost cercetată în trecut pentru fapte de corupție

Există informații că fosta șefă de la CJAS Buzău a fost cercetată în trecut pentru fapte de corupție, alături de alți angajați ai instituției. Aceștia ar fi acționat la ordin politic prin controale și amenzi nejustificative pentru un lanț de farmacii, rival al unui lider politic local.

Nu este de mirare faptul că în timpul anchetei procurorilor DNA, șefa CJAS Buzău a fost surprinsă în blocul unde locuiește patronul lanțului de farmacii, despre care există informații că ar fi colaborat pentru excluderea de pe piață a concurenței.

De menționat faptul că într-o instanță de judecată, Simona Anghel s-a prezentat cu un avocat pe care lanțul de farmacii îl avea angajat pentru problemele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...