Sorin Cîmpeanu: „Nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund la formularul care prevede intenția de vaccinare”

Ministrul Educației a comentat pe marginea faptului că elevii vor reveni fizic în bănci, în septembrie, iar părinții vor fi nevoiți să completeze un formular, prin care își vor exprima acordul sau dezacordul cu privire la vaccinarea minorilor împotriva COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a explicat la Digi24 că părinții care nu doresc să completeze acest formular, nu vor fi sancționați. „Nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund la formularul care prevede intenția de vaccinare”, a explicat Sorin Cîmpeanu, la Digi24. Ministrul Educației a explicat că formularul reprezintă o modalitatea prin care autoritățile să știe câți elevi doresc să se vaccineze și ce resurse ar fi necesare pentru acest proces.

Riscul e să răspundă mulți părinți cu nu

Intenția este să știm câți vor să se vaccineze, astfel încât să știm cum să ne împărțim. Să vedem și noi cum stăm, am așa un puseu de sinceritate. Riscul e să răspundă mulți părinți cu nu”, a precizat Sorin Cîmpeanu. Odată cu începerea școlii, spune el, vor fi distribuite formulare prin care va fi solicitat acordul pentru vaccinarea elevilor.

De altfel, pregătim și formulare prin care solicităm acordul – pot răspunde cu „da” sau „nu” – cu privire la vaccinarea copiilor. Aceste formulare se vor putea distribui, din păcate, doar odată cu începerea școlii. Până la începerea școlii, avem aceste centre de vaccinare deschise și, în măsura în care părinții vor fi convinși că este în beneficiul propriilor copii, vor apela la aceste centre de vaccinare”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu, la finalul săptămânii trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole