Sorin Grindeanu dă flit procurorilor DNA de dragul penalului director Ion Simu de la CFR SA 

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, continuă să-l apere până-n pânzele albe pe directorul general de la CFR SA, Ion Alexandru Simu, urmărit penal de DNA pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la uzurparea funcției, și mai mult, chiar sugerează că o entitate ocultă îi pune pe ziariști să-l întrebe de acesta.

Grindeanu: „Există miliție, DNA, DIICOT…”

Ministrul Sorin Grindeanu a avut o reacție extrem de nervoasă când a fost întrebat, ieri, de ziariști ce caută un penal în fruntea companiei CFR SA, adică directorul general Ion-Alexandru Simu. Grindeanu a sugerat ca o entitate oculta i-a pus pe jurnalisti sa ii puna astfel de intrebari. Director general interimar al CFR este Ion Simu. 

”Dacă aveți semne de întrebare cu privire la selecția pentru Consiliul de Administrație, dacă există asemenea semne de întrebare de la cei care au scris întrebarea, vă rog să mergeți la instituțiile statului și să faceți declarație. Există miliție, DNA, DIICOT etc. Dacă aveți semne de întrebare, îndoieli vă rog să sesizați instituțiile statului și să faceți plângere, fără niciun fel de ezitare vă dau tot concursul”, răspuns Sorin Grindeanu cu o aroganță ieșită din comun. Mai mult, cu un tupeu incredibil, ministrul Transporturilor a spus iritat că „Aș vrea să vă rog să le transmiteți celor care v-au pus întrebările că domnul Simu este în aceeași situație cu o doamna primar, doamna Clotilde Armand. Vă spune ceva?”. Numai că, Grindeanu în gândirea lui confuză și împăștiată omite un singur lucru: Simu a fost impus de el și PSD la conducerea CFR SA, în timp ce Clodilde Armand a fost aleasă de locuitorii Sectorului 1.

Totodată, Grindeanu uită și faptul că rolul presei nu este să facă reclamații, ci el ca ministru are acest atribut, dar nu a făcut-o și poate de aceea a fost audiat la DNA și în cazul Simu. Dar, memoria îi joacă feste lui Sorin Grindeanu și nu de acum, ci de pe vremea când era la ANCOM sau premier. Că deh drumurile către Teleorman n-au cum să fie uitate și Dragnea știe și de ce!

Ion Simu, urmărit penal de DNA pentru instigare la abuz în serviciu și uzurpare a funcției

Directorul general al CFR SA, susținut și promovat de Sorin Grindeanu, Ion-Alexandru Simu este acuzat de procurorii DNA Timișoara de instigare la abuz în serviciu și instigare la uzurparea funcției.

”Procurorii din cadrul Directiei Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

SIMU-ALEXANDRU ION, director general interimar al Companiei Naționale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

– instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

– instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

CEȘA PETRU, director general adjunct tehnic în cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

– uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceșa Petru, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt suspect, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deținea aceasta funcție sau o împuternicire în acest sens și a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara.

Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, suspectul Ceșa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcții de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA. După apariția în spațiul public a uneia dintre acele decizii, suspectul Ceșa Petru, la instigarea celuilalt, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care unei subordonate, bănuită că ar fi remis presei documentul respectiv, i-ar fi fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul Muncii, motivând că „angajata nu a reușit să-și dovedească nevinovăția”.

Acționând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalți angajați din subordine pentru ca pe viitor suspecții să nu se mai vadă expuși „riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA. Suspecților Ceșa Petru și Simu-Alexandru Ion li s-a adus la cunoștință calitatea procesuala în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, a anunțat DNA.

5 COMENTARII

 1. Domnul ministru numeste in continuare membri provizorii in Consiliile de administratie de la Romatsa si Registrul Auto Roman, in conditiile in care procedurile de selectie in prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa au fost finalizate de cateva luni si nu s-a comunicat celor care au participat niciun rezultat. Numirile provizorii sunt pentru persoane apropiate politic si este suficienta o simpla analiza pe site-ul celor doua regii autonome (de expl. Bogdan Mindrescu a fost numit, din nou, administrator provizoriu la RAR sau Nedelcu Corvin la Romatsa. Oare daca esti ministru esti deasupra tuturor!

 2. Treaba este in felul uramator
  Petre Ungureanu spune ca este susținut de domnul Coldea
  Pentru a întări acest lucru spune ca service ul care îl are pegrivita este service ul unde se reparau mașinile instituției
  El este și director general pe administrativ la ministerul transporturilor
  Petre este cunoscut și ca Pușculița lui Simu, el fiind cel care l a promovat in funcția de director geip
  Petre ungureanu este cel care a câștigat prin interpuși licitația de modernizare a țării de nord
  La regională București CFR directorul de acolo Cristi ungurean este pus de Petre prin Simu
  Petre cu Simu au mai mult decât o rel de prietenie , liantul lor fiind Albulescu
  Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole