Stenograme: Cum stabilea Gabi Bădălău șpăgile pentru primarii din județul Giurgiu

Fiul baronului Niculae Bădălău s-a ales cu un dosar penal la DNA după ce a dictat „tranzacțiile” tatălui său în județul Giurgiu. În urma unei percheziții informatice asupra contabilei care era trimisă tip mesager cu plicurile de șpăgi, procurorii DNA au constat că Gabi Bădălău îi „dicta” unde, cum și cât trebuie să ajungă la primarii din județul Giurgiu.

Dosarul în care este implicat baronul Niculae Bădălău s-a disjuns pentru Gabi Bădălău. Conform rechizitoriului procurorilor DNA, dosarul s-a disjuns mai exact pentru continuarea cercetărilor pentru dare de mită față de Gabi Bădălău, fiul fostului ministru. La percheziția informatică, procurorii au găsit în telefonul Elenei Matache discuții cu Gabi Bădălău din perioada septembrie – octombrie 2021, din care reiese că acesta supraveghea transmiterea comisionului către primarul din Bucșani.

Matache Elena: Trebuie să pregătim pentru Bucșani suma din tabelul trimis (10:12)

Adică 23000 o să vină să îi dam (10:13)

Bădălău Radu Gabriel: Se poate mai târziu? (10:14)

Matache Elena: Au întrat de la Bucșani bani în Samby am plătit eșalonarea, taxele la stat la zi și trebuie dat diferența proiectare policlinica, yzamar diferența factura Parc și valrom pentru ca avem depășire 60 de zile de la ultima scadenta (10:14)

O sa vad când ii vrea și te anunț mă întâlnesc la 11 la prim Bucsani cu el (10:15)

Bădălău Radu Gabriel: K (10:16)

Matache Elena: Am fost la Bucsani si a zis ca ii vrea maine (12:15)

Bădălău Radu Gabriel: K (12:17)”.

Citește și: Cum a reușit firma nevestei lui Bădălău să obțină contracte de milioane de euro de la stat

Niculae Bădălau, limbaj infect de cocalar în stenogramele DNA

Rechizitoriul fostului ministru PSD al Economiei Niculae Bădălău, consultat de G4media.ro, acuză corupția generalizată din județul Giurgiu și indică lupta pentru contractele din bani publici dintre partidele de la putere, PNL și PSD.

Procurorii susțin, în rechizitoriu, că lucrările din bani publici erau atribuite prin corupție, parandărât. Finanțările de la instituțiile centrale precum Compania Națională de Investiții ar fi, de asemenea, obținute prin trafic de influență, totul ar fi fost împărțit în Giurgiu ca o pradă (”I-am luat sala de sport”, ”Îți bag dispensarul”).

,,A venit și DAN MOTREANU (liderul organizației PNL Giurgiu – n.r.) și ăștia și zic: ”Bă FABIANE, fii atent aici, că îți bag și dispensarul.” Are un dispensar de un miliard și ceva. Ce pu** mea o face el acolo, nu știu. Zic: ”Îți bag și dispensarul, dar îți dau licitația la tine”, că la astea mai micuțe le dă licitațiile la comune, CNI -ul acum, ca să nu mai…că sunt ei… au multe… ”dar mi-l dai mie.” Eu știind că FABIAN, finul lui ăsta …[neinteligibil]…”, se arată în stenogramele publicate de G4media.ro.

Pe 25 noiembrie 2022, prin intermediul directoarei tehnice de la firma Samby Impex, Elena Matache, Niculae Bădălău i-a dat primarului din Bucșani 35.000 lei, reprezentând o parte din comisionul de 7 %. Pe 18 noiembrie 2022, Bădălău l-a sunat pe Dan Păsat.

”BĂDĂLĂU NICULAE: Alo!

PĂSAT DAN: Da, NĂICĂ!

BĂDĂLĂU NICULAE: Alo! Salut, dom’ primar! Auzi, DANE?!

PĂSAT DAN: Să trăiți, dom’ președinte!

BĂDĂLĂU NICULAE: Scoți mâine ceva pește, tată?

PĂSAT DAN: Ă…Da. Da. Ce vrei? Caras?

BĂDĂLĂU NICULAE: Vreo 5 kile de caras. Trec pe la tine? Ești acasă?

PĂSAT DAN: Ă…Da. Eu știu…pe la…Când poți să treci tu?

BĂDĂLĂU NICULAE: Pe la cât ești tu.

PĂSAT DAN: Păi vino dimineațăcă după aia mai avem treabă și …e sâmbătă. Pe la 10.”

La întâlnirea de pe 19 noiembrie 2022 de acasă de la primar, cei doi au bătut palma asupra afacerii. Întâlnirea a fost înregistrată ambiental de primar care deja colabora cu procurorii și avea montată în casă tehnică de interceptare.

”BĂDĂLĂU NICULAE: DANE…

PĂSAT DAN: Dă 7 % din lucrare și la aia veche și la asta acuma și la aia nouă. Asta spuneți voi. Am înțeles.

BĂDĂLĂU NICULAE: …(mișcă capul sus-jos cu un gest care semnifică aprobarea )….

PĂSAT DAN: O (pe Elena Matache – directoarea tehnică de la Samby Impex – n.r.) trimiți cu plicul și văd eu ce fac. Am înțeles. Gata. E închis”, este stenograma discuției dintre Bădălău și Păsat din 19 noiembrie 2022.

Pe data de 25 noiembrie, procurorii au constatat flagrantul.

Conform imaginilor video din folderul denumit (…), cei doi interlocutori coboară din mașină și se duc în spatele autovehiculului, unde MATACHE ELENA scoate din poșetă un plic de culoare bej, format A4, pe care i-l înmânează lui PĂSAT DAN.

PĂSAT DAN: Cât am aici, ELENA?

MATACHE ELENA: 35.

PĂSAT DAN: 35…

MATACHE ELENA: Mai trebuie încă atât.

PĂSAT DAN: 350 de milioane?

MATACHE ELENA: Da.

PĂSAT DAN: Și mai…îmi trimiteți…

MATACHE ELENA: Și mai trebuie încă atât. Da? Zilele astea.

PĂSAT DAN: Bine. Eu am vorbit 7% din lucrare. Acuma…

MATACHE ELENA: Da, da. Din ultima…

PĂSAT DAN: …faceți voi socotelile.

MATACHE ELENA: Da. Din ultima situația încă mai trebuie.

PĂSAT DAN: Deci, el i-a zis ca să/mi dai ăștia 35 acum și îmi mai trimiți…

MATACHE ELENA: Da. Da. Păi…

PĂSAT DAN: Când?

MATACHE ELENA: Zilele astea.

PĂSAT DAN: Bine. Hai!”

Pe 28 noiembrie, procurorii au obținut arestarea fostului ministru, iar pe 16 decembrie l-au trimis în judecată. Niculae Bădălău se află în prezent în arest preventiv.

Reacția Primarului din Oinacu

PUTREA a primit, în scris, reacția primarului din comunca Oinacu, județul Giurgiu, Fabian Țîrcă. Acesta neagă implicarea lui în afacerile necurate ale lui Bădălău.

„Cu privire la apariția unor materiale de presă, menite să îmi afecteze imaginea, fac următoarele precizări:

  1. Cele două proiecte din comuna Oinacu la care se face vorbire în stenograme, sala de sport şi dispensarul, au fost licitate de Compania Națională de Investiții. Primăria Oinacu nu are niciun fel de calitate în procesul de achiziție și licitație. Toate contractele, indiferent de valoarea lor, se licitează la nivel de Companie.
  2. Niculae Bădălău minte cap-coadă în aceste stenograme, în ceea ce privește comuna Oinacu și persoana mea, doar ca să îl impresioneze pe celălalt interlocutor, primarul Dan Păsat.
  3. Minciunile reies din faptul că, la momentul discuției dintre Bădălău și Păsat, obiectivul „Dispensar” era deja în procedura de licitatie la CNI, iar în al doilea rând valoarea de licitație este mult peste un miliard de lei, suma vehiculată de Niculae Bădălău. În mod real, valoarea acestei investiții este de 5.192.305 lei (peste 51 de miliarde de lei vechi).
  4. Mai mult, de peste cinci ani, personal nu am mai avut niciun fel de contact cu Niculae Bădălău. Sunt primar la primul mandat și, de doi ani, de când am preluat mandatul, nici acesta, nici apropiați ai lui, nu au avut și nu au lucrări în localitate.
    Toate cele precizate anterior sunt foarte simplu de verificat. Este extrem de ușor să strici imaginea unui om, aruncând cu noroi în mod gratuit în munca sa”, este mesajul oficial al primarului din Oinacu.

Citește și: Bădălău, amenințări în stil mafiot către jurnaliștii PUTEREA (AUDIO EXCLUSIV)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...