Strategia lui Florin Cîțu a ieșit la iveală. „Șanse foarte mari. Eu cred că sunt mai mari de 50%”

Publicat: 01 oct. 2021, 09:15, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
Strategia lui Florin Cîțu a ieșit la iveală. „Șanse foarte mari. Eu cred că sunt mai mari de 50%”

Premierul Florin Cîțu spune că Guvernul are șanse mai mari de 50% să supraviețuiască moțiunii de cenzură. Aceasta va fi supusă la vot marți, 5 octombrie, în plenul Parlamentului. Mai mult, premierul crede că guvernarea PNL UDMR va rezista până în 2024.

„Haideți să ne uităm unde suntem astăzi. Tocmai am fost ales președinte al PNL, cu o majoritate zdrobitoare, când nimeni nu-mi dădea nicio șansă”, a spus Florin Cîțu, la TVR 1.

Întrebat ce șanse are Guvernul să supraviețuiască moțiunii de cenzură, Cîțu a răspuns:

 „Șanse foarte mari. Eu cred că sunt mai mari de 50%.(…) Mă bazez pe toate strategiile, și pe negocieri om cu om, pe mai multe lucruri”.

Cîțu sugerează că are de partea sa parlamentari USR PLUS

Întrebat în mod repetat dacă va cere sprijinul PSD, premierul a spus că ”sunt sigur că sunt foarte mulți oameni în USR PLUS care cred că direcția în care îi duce conducerea e una greșită”.

El i-a descris pe liderii USR PLUS astfel:

”Vor să fie mai socialiști ca PSD și mai extremiști ca AUR.(…) I-am auzit pe cei de la PSD, au spus că nu vor propune un premier dacă trece moțiunea. E o chestie mai mișto, doar dăm jos guvernarea.

E șocul acestei perioade pentru mine să-i văd lângă PSD și AUR pe acești oameni alături de care am protestat în stradă împotriva lui Liviu Dragnea”.

Premierul crede că actuala guvernare va fi până în 2024

Am intrat în politică de curând, dar am demonstrat că atunci când nu faci compromisuri și muncești foarte mult, poți să ajungi unde am ajuns eu. Această guvernare liberală, alături de partenerii noștri de la UDMR, va supraviețui până în 2024, vă garantez acest lucru”, a mai spus Cîțu.

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”, care urmează să fie votată marți.