SUA: Preşedintele Biden numeşte India un ”partener indispensabil” la cea de-a 75-a aniversare a independenţei acesteia

Publicat: 15 aug. 2022, 08:30, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
SUA: Preşedintele Biden numeşte India un ''partener indispensabil'' la cea de-a 75-a aniversare a independenţei acesteia
biden

Preşedintele Joe Biden a felicitat India pentru 75 de ani de independenţă şi a spus că Statele Unite şi India sunt „parteneri indispensabili” care vor continua să lucreze împreună pentru a aborda provocările globale în anii următori, informează Reuters.

India va marca azi 75 de ani de independenţă, sărbătorind sfârşitul dominaţiei coloniale britanice în 1947.

 

„Statele Unite se alătură poporului Indiei pentru a-i onora călătoria democratică, ghidată de mesajul durabil al adevărului şi non-violenţei al lui Mahatma Gandhi”, a spus preşedintele Biden într-un comunicat, referindu-se la liderul mişcării de independenţă a Indiei.

„India şi Statele Unite sunt parteneri indispensabili, iar Parteneriatul Strategic SUA-India se bazează pe angajamentul nostru comun faţă de statul de drept şi promovarea libertăţii şi a demnităţii umane”, a spus Joe Biden.

Preşedintele Biden a mai spus că graţie comunităţii indiano-americane, Statele Unite sunt o naţiune mai inovatoare, mai incluzivă şi mai puternică.