SUA: Preşedintele Biden numeşte India un ”partener indispensabil” la cea de-a 75-a aniversare a independenţei acesteia

Preşedintele Joe Biden a felicitat India pentru 75 de ani de independenţă şi a spus că Statele Unite şi India sunt „parteneri indispensabili” care vor continua să lucreze împreună pentru a aborda provocările globale în anii următori, informează Reuters.

India va marca azi 75 de ani de independenţă, sărbătorind sfârşitul dominaţiei coloniale britanice în 1947.

 

„Statele Unite se alătură poporului Indiei pentru a-i onora călătoria democratică, ghidată de mesajul durabil al adevărului şi non-violenţei al lui Mahatma Gandhi”, a spus preşedintele Biden într-un comunicat, referindu-se la liderul mişcării de independenţă a Indiei.

„India şi Statele Unite sunt parteneri indispensabili, iar Parteneriatul Strategic SUA-India se bazează pe angajamentul nostru comun faţă de statul de drept şi promovarea libertăţii şi a demnităţii umane”, a spus Joe Biden.

Preşedintele Biden a mai spus că graţie comunităţii indiano-americane, Statele Unite sunt o naţiune mai inovatoare, mai incluzivă şi mai puternică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...