Tânăr reținut pentru că folosea iepuri vii ca să-și dreseze câinii de vânătoare

Un tânăr care folosea animale vii pentru dresajul câinilor a fost reţinut şi ulterior plasat sub control judiciar. Suceveanul riscă să facă închisoare.

Bărbatul a ajuns în atenția autorităților după ce în mediul online au apărut mai multe clipuri video, care îl înfățișau pe tânăr în timp ce folosea animale vii pentru dresajul unor exemplare canine.

Câinii dresați de tânăr erau din rasa metis Ogar și se aflau la locuinţa de domiciliu din satul Stâncuţa, din comuna Zvoriştea.

Astfel că, data de 27 octombrie 2022, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Suceava s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal.

Ulterior, la data de 6 ianuarie 2023 poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata l-au identificat pe bărbat pe raza localităţii de domiciliu şi au procedat la însoţirea şi aducerea lui la sediul Biroului pentru Protecţia Animalelor, în baza mandatului de aducere.

În urma probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului Pentru Protecţia Animalelor Suceava s-a dispus măsura reţinerii suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

Suspectul se află acum la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Procurorul de caz a dispus faţă de bărbat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile începând cu 7 ianuarie, stabilindu-i acestuia interdicţia de a părăsi judeţul.

Bărbatul riscă să fie sancționat contravențional sau chiar să facă închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Mai mult, instanţa poate dispune şi interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...