Temperaturi record în Italia, Spania, Franța

N-a venit încă luna lui Cuptor, dar în țările mediteraneene, Italia, Spania, Franța, temperaturile au explodat. Termometrele înregistrează zilele astea până la 45 de grade. Aerul arde, de-a dreptul.

Canicula a venit, de fapt, pe aici, încă din luna mai, când s-au înregistrat temperaturi record nemaivăzute până acum în această perioadă a anului. Și pare, după cum spun specialiștii, că va continua toată vara, în iulie și august preconizându-se și temperaturi care pot să ajungă și la aproape 50 de grade.

Locuitorii din Spania, care de o săptămână se confruntă cu temperaturi de foc, 40, 45 de grade Celsius, spun că și noaptea, ca și ziua, aerul e irespirabil și sufocant. Căci, temperaturile nu scad sub 25, 20 de grade Celsius.

În Franța, temperaturile sunt un pic mai mici, 35, 39 de grade, dar tot e foarte cald. Vârful caniculei e așteptat sâmbătă, când gradele din termometre, spun specialiștii, o vor lua razna cu totul și vor fi cele mai ridicate temperaturi din ultimii 20 de ani.

Căldura excesivă a agravat problema apei. După Italia, și Spania și Franța trec la restricții de apă din cauza secetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...