Turnul Eiffel își va pierde culoarea! Cum va arăta

Turnul Eiffel este angrenat într-o complexă acțiune de renovare, de fapt cea mai mare din istoria sa de 130 de ani. Acțiunea este demarată în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Nu numai ca cele 19 de straturi de vopsea anterioare vor fi indepartate, dar monumentul parizian va pierde si culoarea maronie pe care o are din 1968.

Aceasta va fi înlocuită cu o nuanță de galben, cu tentă aurie, pe care – potrivit presei franceze, chiar Gustave Eiffel si-a dorit-o pentru monumentul său.

Lucrarea de renovare a turnului de 324 de metri, cu cele 18.000 de piese metalice unite de 2,5 milioane de nituri, este amplă și costisitoare. Costul ajunge la aproximativ 50 de milioane de euro.

Un nou strat de vopsea la fiecare șapte ani

Turnul Eiffel primește un nou strat de vopsea la fiecare șapte ani, atât pentru protejarea structurii sale metalice de vânt, ploaie, soare și poluare, cât și pentru menținerea aspectului său.

Lucrarile actuale au inceput în 2019 și urmează să fie finalizate până în 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...