Ucraina anunță că rușii au preluat controlul în mai multe localități din estul țării

​​Kievul a recunoscut miercuri un avans al forţelor ruse în estul Ucrainei. Mai multe localităţi din regiunile Harkiv şi Donbas au fost cucerite de armata rusă.

După Izium, localitate aflată deja sub controlul lor, forţele ruse desfăşoară un asalt în direcţia Barvinhove, mai la sud. Armata rusă a cucerit localitatea Zavodi şi periferia de nord-est a localităţii Velika Komîşuvaha, a indicat Ministerul Apărării ucrainean în raportul său cotidian, citat de AFP și Agerpres.

Mai la est, în direcţia Lîman, armata rusă a capturat localitatea Zaricine şi a ”efectuat tentative de asalt în apropiere de Iampil”, adaugă ministerul.

În apropiere de Severodoneţk, unul dintre marile oraşe ale regiunii, forţele ruse au preluat controlul asupra localităţii Novotohivske şi efectuează o ofensivă în direcţia Orihove.

Pe 18 aprilie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că armata rusă a început o ofensivă în estul Ucrainei, zonă parţial aflată în mâinile separatiştilor proruşi începând din 2014 şi care este obiectivul prioritar al Moscovei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole