Ucraina: Preşedinta Comisiei Europene a sosit la Kiev, în a treia sa vizită de la începerea războiului

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit joi la Kiev, pentru a treia sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse, prilej cu care va evoca proiectele de integrare a acestei ţări în Uniunea Europeană, transmite AFP.

”La Kiev pentru a treia mea vizită de la debutul războiului Rusiei”, a indicat Ursula von der Leyen pe Twitter.

Ea a precizat că va avea întrevederi cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmîgal.

Potrivit şefei executivului comunitar, discuţiile se vor concentra pe maniera ”de a ne apropia economiile şi populaţiile într-un moment când Ucraina avansează către aderarea la UE”.

În luna iunie, Ucraina a primit statutul de candidat oficial la aderarea la UE. Ţara şi-a exprimat şi dorinţa de a deveni membră a NATO, ceea ce a înfuriat Rusia, care a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată pe 24 februarie asupra ţării vecine.

Drept reacţie, Occidentul a adoptat o serie de sancţiuni contra Moscovei şi a furnizat arme Ucrainei, un sprijin esenţial care i-a permis acestei ţări să recucerească în ultimele săptămâni teritorii substanţiale din mâinile forţelor ruse.

Ucraina pledează însă şi pentru un sprijin financiar, în contextul în care economia sa este grav afectată de război, iar situaţia energetică în perspectiva iernii se anunţă dificilă în regiunile afectate de lupte.

Ministrul finanţelor ucrainean Serghei Marcenko a estimat în mai că Ucraina are nevoie de 5 miliarde de dolari lunar pentru a-şi putea acoperi deficitul bugetar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...