Un angajat al Poștei Române a murit la Tulcea, iar o femeie a făcut AVC. Ce spune conducerea

Publicat: 02 apr. 2024, 20:57, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Un angajat al Poștei Române a murit la Tulcea, iar o femeie a făcut AVC. Ce spune conducerea

Tensiune maximă în rândul angajaților de la Poșta Română, care au fost două zile în grevă, după ce un poștaș a murit, marți, la Tulcea, iar o femeie a făcut AVC.

Toate acestea s-ar fi întâmplat, în contextul în care directorul Poștei Române a trimis oameni să-i amenințe pe greviști, după cum susțin aceștia. De cealaltă parte, reprezentanții companiei spun, însă, că bărbatul ar fi decedat acasă, în timpul liber.

Pe rețelele sociale ale salariaților de la Poștă comentariile au început să curgă: „Domnule Director General la HUB Tulcea, un coleg a decedat și o colegă a leșinat! Colegul nu are pe nimeni! Cine răspunde pentru moartea lui și cine-l va înmormânta?” , spune un angajat al poștei Române pe grupul Poștașii.

La întrebările presei dacă știe de situația de la Tulcea, directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a dat mai mult din umeri și a replicat că „așa-i viața”, precizând că tânărul care a decedat era singur.  

Greva de 1 aprilie

Pe 1 aprilie s-a declanșat o grevă generală la Poșta Română, salariații cerând în principal salarii mai mari. Angajații și-au oprit activitatea și au acuzat presiuni din partea conducerii.

Conducerea Poștei Române le-a făcut deja o ofertă angajaților, însă aceștia au refuzat-o. Mai exact, conducerea Poștei Române susține că a făcut o ofertă ca angajații cu salariul minim să primească în jur de 400 de lei în plus.

În schimb, Valentin Ștefan, directorul general al Poștei, a declarat luni că au fost pregătite echipe mobile care să preia activitatea angajaților aflai în grevă, pentru ca pensionarii să își poată primi pensiile.

După discuții și negocieri încordate, marți, se pare că cele două părți au ajuns la un acord, urmând ca miercuri să fie semnat un nou contract colectiv de muncă. Sau cel puțin așa sună comunicarea oficială.